Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2012 17:45 - Кармата само негативна ли е?
Автор: maiko Категория: Други   
Прочетен: 418 Коментари: 0 Гласове:
1



Е, как така.... хем според кармата, няма грехове и изкупления, хем страданията изгарят негативната карма? Значи, или има изкупление чрез страданията, или няма въобще смисъл, човек да се ражда, за да страда за нещо от предишните си животи.

И какво изкупление е това, да се раждаш и да умираш, без никаква полза нито от едното, нито от другото, ако не си имал време да страдаш?

От друга страна, кармата само негативна ли е? Няма ли и позитивна такава? Щото, ако дарбата е вид позитивна карма, дължаща се на придобити умения от предишни животи, какво е бездарността тогава? Щото за хилядите животи, все си мисля, че колкото и да е тъп човек, все ще научи нещо. А в действителност се оказва, че хората се раждат неуки отвсякъде.

Това, че някое дете е показало умения в нещо, е по-скоро способност на мозъкът му да разсъждава по друг начин, а не, че е уникално, заради кармичната си дарба и прочее. Ако уменията и наученото се предаваше през поколенията, досега хората да бяха показали това умение още от люлката си. А като гледам, всички деца се раждат еднакво беззащитни, незнаещи и неможещи. Различията се набиват на очи в следващ момент, в зависимост от това, кой, как, и чрез какъв подход се грижи за тях, възпитава ги, обучава ги, вглежда се в техните индивидуални интереси и ги направлява в тази посока, за да може да се развият и усъвършенстват.

Така се получават и резултатите. Така и чрез резултатите вече се набива на очи дарбата, но не, защото детето я е имало вродено, а защото е било насочвано и поощрявано в тази посока, в която на него му е било интересно да се занимава.

И ако си сигурен, че с определени техники и хипноза, човек може да си спомни минали събития, откъде е сигурно, че това не са всъщност изкривени остатъци от сънища, които пък са проекция на изживяното в сегашен, а не в минал живот. Тоест, липсват доказателства, че виденията чрез хипноза са всъщност реални остатъци от минали животи.

Това, че в източните религии са изпъстрени с уж логично взаимосвързани и предопределени прераждания, съвсем не значи, че това е наистина така, нали? Религиите затова са религии, за да придават друго значение на видимото и невидимото.Източните - едно, западните - друго, а истината - ..... За нея кога ще си говорим? Всичко все с религиите ли трябва да бъде обяснявано? Или там, викаш, нещата са удобно натъманени и винаги може да се изклинчи с някое ново / старо умение,
техника и т.н. 

Таланта ,не е позитивна или негативна карма,а просто умения останали от предишен живот.Много ясно ,че като си успешен в дадена област това не е единствения фактор.Тука става дума за изкючителните таланти,които си проличават без никаква тренировка на ранна възраст.Примерно има случай деца да знаят 2 езика още 3,4 годишни без да са учили или чували чужди езици.Моцарт е друг пример.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: maiko
Категория: Забавление
Прочетен: 7475
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031